Zeynep Topal

Yazan: admin on Mart 21st, 2010. Yazilan kategori: Dersler Hakkında Grafik Bölümü Öğrencileri görüşleri

TİPOGRAFİ

İlk başta grafik tasarımcıya yakışacak şekilde defter üzerinde uygulama olarak artline kalem kullanarak alfabeyi yazdık.Daha sonra herkese ayrı ayrı olarak verilen cümleleri yada sözleri defterlerimize yazdık daha sonra bilgisayara geçerek tipografik düzenlemelere uyarak birer tasarım yaptık.Örn:bir büfeye tabela tasarımı yaptık.

TEMEL SANAT EĞİTİMİ

İlk önce nokta,çizgi ile başladık tonlamaların değerlini gördük renk ve renk bilgisinden bahsettik ve işledik. daha sonra aklımıza gelen bir objeyi kağıt üzerinde çizdik.temel sanat dersinde ise örnek olarak;gofret,kıvılcık,cips, sarımsak çizdik.bunların tonlama olarak yaptık.anahtar ve ekmeği tonlama olarak çizdik ve ekmeğin mandalina ile suluboyasını yaptık. burgu bakarnayı hayal gücümüzü kullanarak bir başka objeye çevirdik.

GRAFİK DESEN

İlk önce bıçak,çatal,biber,kibrit kutusu çizmeye başladık üzerlerinde tek çizgi ile devam ettij,daha sonra herkese verlen farklı objelerin tek çizgi,tonlama,karakalem ve tarama gibi özelliklerde yaptık örneğin;kereviz,dolma biber,cips işkembe,gofret çizdik sonra kağıttan yaptıgımız uçak,gemileri tarama,tek çizgi ve karakalem özelliklerinde yaptık. grafik desende daha çok ışık,renk,tonlama,gölge,oran-orantı gibi konulardan bahsettik.

BİLGİSAYARDA GRAFİK TASARIMI

Program üzerinde sayfa açmayı gördük.Araç kutularının içindeki simgelerin hangi işlemlerde kullanacağı Page: Page aracı ile sayfayı seçetiğinizde etrafında tutamaçları olan mavi bir çizgi oluşur. Bu tutamaçlardan tutarak sayfayı büyültebilir ve taşıyabilirsiniz. text: Adından da anlaşıldığı gibi yazı yazma aracıdır.

SAVE: Hazırladığımız belgeyi Freehand dosyası olarak kaydetmemizi sağlardığını öğrendik.

SAVE AS: Adıyla kaydet. Daha önce kaydedilmiş bir dökümanı açtıktan sonra aynı dökümanı farklı bir isimde kaydetmemizi sağlar.

İMPORT: Freehand’e bir resim, çizim veya yazıyı getirmek için İmport’u kullanırız.

Ellipse: Adından da anlaşıldığı gibi daire çizmeye yarar.

.Document ile sayfaların ebatlanmasını object ile degradelerin geçişlerin  yapılmasını sağlayan yerdir .Mixer anad Tints de renklerin kendimizin ayarladığımız değer verdiğimiz yeri tanıdık. Resimlerin başka bilgisayarlarda açılmasını sağlamak için embedlememiz gerktiğini yazı yı convert yapmamız gerektiğini söylediniz.CMYK ve RBG nin arasındaki farkı işledik.

Photoshop ve freehandi bazen aynı anda kullandık.

.photoshopta dekupe yapıp freehande de kullanmayı öğrendik.

GRAFİK TASARIM

İlk önce getirdiğimiz ambalajların üzerinde doğru neresi yanlış neresi olarak başladık.Sonra getirdiğmiz bazı markaları  kendi tasarımlarımızla arkadaşlarımıza sunduk. Herkes yaptığı çalışmaları anlatırken neden böyle bir çalışma yapmış onları anlatı.Bu derse sonradan bilgisayarlı olarak devam ettik.

Yorum Yapin