Ümit Yaşar Yılmaz

Yazan: admin on Mart 24th, 2010. Yazilan kategori: Dersler Hakkında Bilgisayar Programcılığı (ıı) Öğrencileri görüşleri

Grafik ve Animasyon Dersi  Hakkında

Güz yarı yılında aldığımız grafik ve animasyon dersi ve Öğretim Görevlisi Faruk Çağla hakkında düşüncelerim son derece olumludur. Daha önceki dönemlerde bu derse gelen hocalarımız tarafından yaşadığımız birçok sıkıntıyı, aksaklığı bu dönem yaşamadık.Tam aksine tasarım ve görsel öğeleri göz önünde bulundurduğumuzda ki dersinde temel amacı öğrencilere bu mantığı yerleştirmek olması gerekir, bu dersten ve Faruk Hoca’nın anlatım biçiminden bir şeyler öğrendiğimi teyit etmek isterim.Bu derste tasarım düşüncesinin  temel mantığı kavratılmak istenmiş ve bunu birçok program ile uygulama aşamasında test etme şansı yakalanmıştır. Daha önce de öğrendiğimiz fakat tam olarak kavrayamadığımız birçok programı en pratik yöntem ve kısa yollarıyla öğrenmiş bulunuyorum.

Başlıca gördüğümüz ve öğrendiğimiz programlar en başta flash ,ve tasarım açısından bu programın tek başına yeterli olmadığı için photoshop, frehand gibi programlar bir arada kullanılmış ve  ortaya daha güzel bir tasarım çıkarmak adına birbirleriyle  kombinasyonu ve entegrasyonu  sağlanmak istenmiştir.

Faruk Hoca’nın diğer hocalarda görmediğim bir özelliği ise sınıfta otoriteyi sağlaması ve kendini dinletebilmesi olmasıdır. Sınıfta dikkati sağlayarak bildiklerini yüzde yüz olarak bizlere aktarabildiği için diğer hocalarımızda görmediğimiz  bir farklılığa sahip olmasıdır.

İçerik olarak Grafik ve Animasyon dersinde öğrendiklerimizi sıralamak gerekirse Flashta ;site tasarlama,banner yapma,animasyon oluşturma Fhotoshop; site tasarlama renk kombinasyonu sağlama,kesme biçme, dekupe etme,background oluşturma ,Freehand; logo oluşturma ,amblemler,semboller oluşturmak ve daha birçok tasarım  olarak özetleyebiliriz.

Faruk Hoca’nın diğer hocalardan kendisini ayıran bir başka özelliği daha yaratıcı ve tasarımcı bakış açısını bizlere yansıtmış olmasıdır. Örneğin bir şeklin,objenin yada grafiğin nasıl yapılacağını hazır kalıplardan kaçınarak o işin icrası için  en temel düşünceden başlayarak nasıl düşünmemiz gerektiğini,nereden başlayacağımızı bize öğretmesi olmasıdır.

Kendimi şanslı saymam gerektiğini düşünmekle birlikte  Faruk Hoca’ya bizlere verdiği bilgiler için kendisine teşekkür ederim.

Ümit Yaşar Yılmaz
Bilgisayar Tek. Ve Prog.2.sınıf 

 

Yorum Yapin