Kadir Lütfü Bakırdaş

Yazan: admin on Mart 21st, 2010. Yazilan kategori: Dersler Hakkında Grafik Bölümü Öğrencileri görüşleri

Faruk Çağla hocamızın derslerinde bilgisayar ve el çizimlerini beraber yürüttük. İkisi de periyodik olarak devam etti.

Tipografi dersinden başlamak gerekirse elde,kareli defterlere kesik uçlu kalemler ile italik yazı yazmasın öğrendik.Tabi öncelikle alfabeden başladık ve cümleler ile devam ettik.Bilgisayarda ise harflerin espas aralıklarını ve karakteristik özelliklerini(geometrik formları)öğrendikten sonra tipografik düzenleme ile verilen cümleleri yazdık.

Desen derslerinde ise objeleri etüt yapmayı,ışık-gölge çalışmaları,tonlama,tarama ve tek çizgi çalışmalarıyla devam ettik.

Temel sanat eğitimi derslerinde desen derslerinden farklı olarak yaratıcılığımızı geliştirmek amacı ile verilen fikri kağıt üzerinde(örneğin ben bukalemun yapmıştım)uygulamaya çalıştık.

Bilgisayarlı tasarım derslerinde freehand ve photoshop programlarını kullanarak çeşitli çalışmalar yaptık.Örneğin;tabela,kurumsal kimlik,afiş,etiket vb. çalışmalar.

Benim grafik tasarım bölümünden beklentilerim ise şunlardır:

Grafik derslerine kültür derslerinden daha fazla ağırlık verilmelidir.Çünkü yeni hazırlanan ders programında grafik dersinden çok kültür dersleri bulunmakta.Bu durum bizleri zaten ziyadesiyle üzmekte. Ayrıca öğrenmekte olduğumuz programların yanına da ek olarak diğer grafik programlarının da öğrentilmesini talep etmekteyim.

Örneğin; In Design,Flash,Illustrator gibi diğer programlarında ders programına dahil olmasını istiyorum.

Yorum Yapin